Tsantilis Gallery

 

Tsantilis Gallery

 

 

REGISTER NOW

 


Καλωσήρθατε στην Γκαλερί Τσαντίλη


 

Η Γκαλερί Τσαντίλης βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Αθήνας, στην περιοχή του Συντάγματος, και είναι από τους παλαιότερους και πιο σημαντικούς οίκους έργων τέχνης στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας σταθερά συλλέκτες, διακοσμητές και ιδιωτικά μουσεία.

Η Γκαλερί Τσαντίλης ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1925, με κατάστημα στην περιοχή της Πλάκας, και πλέον έχει περάσει στην τρίτη γενιά, χτίζοντας μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης, εχεμύθειας αλλά και φιλίας με τους εκλεκτούς πελάτες της, για περισσότερα από 90 έτη.

Έχοντας πλέον τη βάση μας στην «καρδιά» της Αθήνας, αναζητούμε καλλιτεχνικούς θησαυρούς σε ολόκληρη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιλέγουμε τα έργα μας εμπνεόμενοι από την πλούσια ιστορία αυτής της συμβολικής πόλης, πρωτεύουσας της Ελλάδας όχι μόνον διοικητικής αλλά και πολιτισμικής. Παράλληλα, ενδιαφερόμαστε για την ελληνική ιστορική και καλλιτεχνική παρακαταθήκη διαχρονικά, όπως αυτή αποτυπώνεται στη σχετική εικονογραφία, τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους καλλιτέχνες, εμπνεόμενους από την ελληνική ιστορία, μυθολογία, τοπιογραφία.

Αυτές οι επιλογές μας αντανακλώνται στη θεματολογία των συλλογών μας, με εκλεκτά έργα από τη νεώτερη τέχνη της Ελλάδας, της Ευρώπης, της Εγγύς και Άπω Ανατολής, της Αμερικής.

Η πλούσια συλλογή μας περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από έργα 18ου, 19ου και 20ου αιώνα, ελληνικά, ευρωπαϊκά, αμερικανικά, μεσανατολικά και ασιατικά, τα οποία περιλαμβάνουν πίνακες ζωγραφικής (παλαιούς και σύγχρονους), έπιπλα, γλυπτά, χαρακτικά, ασημικά και τα καλύτερα κρύσταλλα Βοημίας.

Η Γκαλερί Τσαντίλης εξειδικεύεται σε πίνακες φιλοτεχνημένους από περιηγητές ζωγράφους, και αντικείμενα τέχνης του 19ου αιώνα, κυρίως φιλελληνικά, η φιλελληνικού χαρακτήρα, αλλά και με θέματα Τουρκικά και Αραβικά, γνωστά ως «Ανατολίτικα».

Όλα τα έργα τέχνης που εμπορευόμαστε στην Ελλάδα και το εξωτερικό επιλέγονται με βάση τις εξειδικευμένες γνώσεις και τη συσσωρευμένη πείρα μας, και με κριτήριο τη μοναδικότητα και σπανιότητά τους, όσον αφορά την ποιότητα, την κατάσταση και το θέμα τους. Η μακροχρόνια εμπειρία και εξειδίκευσή μας διασφαλίζουν ότι στις συλλογές μας συγκαταλέγονται έργα τέχνης που δεν μπορεί κανείς να βρει πουθενά αλλού.

Το παλαιοπωλείο μας ιδρύθηκε από την αγάπη και το μεράκι μας για την ελληνική τέχνη και εικονογραφία, τις αντίκες και τους πίνακες ζωγραφικής, τα γλυπτά και τα χαρακτικά. Συνεχίζεται από τον Α. Τσαντίλη με αμείωτο το πάθος για το μοναδικό, το σπάνιο και το συλλεκτικό. Οι πατροπαράδοτες αξίες, αναλλοίωτες, οδηγούν την Γκαλερί Τσαντίλης με επιτυχία από τον 20ό στον 21ο αιώνα, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο την παράδοση του οίκου μας.

Η Γκαλερί Τσαντίλης εξειδικεύεται στην υποστήριξη και εξυπηρέτηση συλλεκτών, αντιπροσωπεύοντάς τους επιτυχώς, αλλά και καθοδηγώντας τους προκειμένου να αγοράσουν και να εκτιμήσουν οι ίδιοι σπάνια έργα τέχνης. Οι πελάτες μας, ιδιώτες ή ιδρύματα και φορείς, αγοράζουν και πωλούν αντίκες και έργα τέχνης, γνωρίζοντας με απόλυτη σιγουριά ότι οι συμβουλές και οι εκτιμήσεις που λαμβάνουν από εμάς είναι έγκυρες, ασφαλείς και αποδοτικές.

Οι περισσότερες από τις εργασίες συντήρησης πινάκων ζωγραφικής, επίπλων και αντικών γίνονται στο χώρο μας ή σε συνεργασία με επιλεγμένους συντηρητές, ανθρώπους σεμνούς και ιδιαίτερα γνώστες της αισθητικής, πάντοτε σε συνεννόηση μαζί μας και με τους πελάτες μας.

Έχουμε παραχωρήσει συνεντεύξεις σε  ειδησεογραφικά κανάλια και εκδοτικούς οίκους  κύρους του εξωτερικού και εγχώρια για θέματα έργων τέχνης όπως το Tatler magazine, το κανάλι TV5 την Ε.Ρ.Τ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και πολλά αλλά.

Του κ. Τσαντίλη του έχει ζητηθεί κατ’ επανάληψη να παράσχει την επαγγελματική του γνώμη, στην αυθεντικότητα ελληνικών έργων τέχνης, λόγω της ευρείας του εμπειρίας στην ελληνική τέχνη, τον φιλελληνισμό και τους “Aνατολίτικους” πίνακες ζωγραφικής.

Αναλαμβάνουμε τη συσκευασία και αποστολή έργων τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κατόπιν συνεννοήσεως.

 

 

Σύντομο βιογραφικό του Κου Α. Τσαντίλη

 


Ο κ. Α. Τσαντίλης είναι Antiquer τρίτης γενεάς, και διαπιστευμένος πραγματογνώμων έργων τέχνης σε θέματα γνησιότητας, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Εξειδικεύεται σε πινάκες ζωγραφικής Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα, καθώς και ξένων καλλιτεχνών με ελληνική θεματογραφία της ίδιας περιόδου.


Έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εξακολουθεί να διευρύνει τις γνώσεις του με επιμορφωτικά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και με εργαστηριακά σεμινάρια στην Ευρώπη.


Ο κ. Α. Τσαντίλης έχει δώσει διαλέξεις για έργα τέχνης και αντίκες σε τοπικά επιμορφωτικά προγράμματα ενηλίκων και ως προσκεκλημένος σε εκδηλώσεις στην Αθήνα. Έχει πραγματοποιήσει ατομικά ή συμμετάσχει σε ερευνητικές εργασίες σχετικές με την μεσαιωνική ιστορία της Ελλάδας. Οι έρευνες αυτές συμπεριλαμβάνουν τη βυζαντινή και φράγκικη φρουριακή αρχιτεκτονική, καθώς και άλλα σημαντικά αρχιτεκτονήματα δημόσιου χαρακτήρα της περιόδου της ξενοκρατίας, όπως επίσης μεσαιωνικά όπλα και τακτικές οπλομαχίας, λαϊκές φορεσιές και λαϊκή τέχνη αυτής της περιόδου. Οι περισσότερες από αυτές τις έρευνες έλαβαν χωρά στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και την στερεά Ελλάδα.


Ο κ. Τσαντίλης είναι επίσης επαΐων του φαινομένου του Φιλελληνισμού στην ευρύτερη διάστασή του (κατά την ύστερη περίοδο της οθωμανοκρατίας και κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την επανάσταση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας) και της εικονογραφίας που απέδωσε στις εικαστικές τέχνες και τα καλλιτεχνήματα της αντίστοιχης περιόδου: ιστορικά γεγονότα και μάχες, λαϊκές φορεσιές και όπλα του Αγώνα, λαϊκή τέχνη και τέχνεργα, ζωγραφικούς πίνακες, σχέδια και χαρακτικά δυτικοευρωπαίων καλλιτεχνών και περιηγητών στην Ελλάδα, πορσελάνες και αγαλματίδια, ρολόγια και ταμπακιέρες.


Λόγω της γνώσης και της εμπειρίας του ως ιστοριοδίφη και connaisseur, έχει πολλές φορές κληθεί ως εμπειρογνώμων από τις Ελληνικές Αρχές, αλλά και από γνωστά γραφεία του εξωτερικού, επιχειρηματίες και V.I.P.s ως ξεναγός (ιστορικού / πολιτιστικού τουρισμού) σε μουσεία και ιστορικά μνημεία, λιγότερο γνωστά ή εντελώς άγνωστα στο ευρύ κοινό.


Ο κ. Α.Τσαντίλης είναι ιδιοκτήτης της Γκαλερί “Τsantilis Antiques” και διαθέτει εμπειρία άνω των 30 ετών στο χώρο των έργων της τέχνης. Ο ίδιος εντοπίζει τα περισσότερα κομμάτια που διαθέτει από «πρώτο χέρι», δηλαδή κατευθείαν από ιδιωτικές οικογενειακές συλλογές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (κυρίως σε Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Κάτω Χώρες, Τουρκία, Μέση Ανατολή). Με το σταθερό ένστικτο και το εξασκημένο μάτι του ερευνητή, διενεργεί αυτοψίες σε αξιόλογες συλλογές και επιλέγει τα κομμάτια εκείνα που ανταποκρίνονται στα κριτήρια και το αισθητικό επίπεδο του οίκου του και των πελατών του.


Στις διαθέσιμες συλλογές του συμπεριλαμβάνονται πίνακες ζωγραφικής Ελλήνων και Ανατολιστών ζωγράφων, απεικονίσεις της ελληνικής ιστορίας και χώρας από Ευρωπαίους καλλιτέχνες (σε σχέδια, υδατογραφίες, ελαιογραφίες, χαρακτικά), καθρέπτες εποχής και έπιπλα του 18ου και 19ου αιώνα. Επίσης, στη Γκαλερί Τσαντίλης μπορεί κανείς να βρει «περίεργα» και πολύ ιδιαίτερα αντικείμενα τέχνης, μοναδικής διακοσμητικότητας, όπως Galle, Faberge, Sevres, Cristofle, Sheffield και αντικείμενα τέχνης της πρώτης Αυτοκρατορίας και Napoleon III με mercury gold Bronze, αγάλματα, βάζα, κοσμηματοθήκες, ζαρντινιέρες, κηροπήγια, φωτιστικά, κουτιά, καράφες, Λιθογραφίες, αρωματοδοχεια, μελανοδοχεία, centerpieces κλπ.

Επικοινωνία

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας